MI POSTAVIMO IZZIV
TVOJA IDEJA NAS NAVDUŠI!

1. Izboljšanje uporabniške izkušnje z Abanko

Stranke želijo pri uporabi Abamobi in Abaneta vrhunsko uporabniško izkušnjo. Najpomembnejša je preprosta in intuitivna uporaba vseh kanalov. Vsak segment strank ima drugačne zahteve in uporablja drugačen nabor aplikacij v svojem vsakdanu, zato je zelo pomembna tudi brezhibna povezanost med kanali. Imaš idejo, kako dodati, izboljšati, spremeniti, obrniti, popraviti, polepšati in kako drugače izboljšati kakšen košček elektronskega bančništva? Imaš velikansko idejo, ki bi svet mobilnega bančništva postavila na glavo?

Izziv je doseči navdušujočo uporabniško izkušnjo za določen segment (milenijci, x, y generacija), ki bi uporabnikom še dodatno olajšala vsakdan. Kako? S kombiniranjem Abankinih digitalnih storitev z ostalimi orodji in aplikacijami, ki jih predstavniki segmenta najpogosteje uporabljajo.

Možnosti izboljšav je ogromno, vprašanje je le, katera se vam zdi najpomembnejša.

2. Blockchain tehnologija

Z vstopom blockchain tehnologij in drugih sprememb, ki se obetajo v svetu bančništva, kot je PSD2 (Payment Services Directive) predstavljajo nove priložnosti za banko.

Abanka želi z inovativnimi rešitvami izkoristiti možnosti, ki jih nudijo novosti in strankam med drugim olajšati izvrševanje transakcij, posredovanje in podpisovanje dokumentacije, odpiranje računov itd. Veš, kako bi z uporabo blockchain tehnologij v bančno poslovanje vpeljal "third-party" rešitve, ki bodo bančništvo prihodnosti naredile bolj dostopno, boljše, prijaznejše? Imaš idejo za inovacijo, ki jo želiš predstaviti in predvsem — realizirati?

Izziv je ugotoviti, kako lahko Abanka čim bolje izkoristi blockchain in ga poveže s svojimi storitvami ter najde inovativne rešitve pri vsakdanjem poslovanju strank.

3. Zvestoba strank

Stranke, ob vseh posebnih ponudbah na trgu, zelo hitro menjajo banke.

Izziv je najti inovativne načine, ki bodo zvestobo strank v Abanki nagradili, da bo vodila v trajno zadovoljstvo . Abanka je po mnenju strank najbolj prijazna banka v Sloveniji. Si tudi ti stranka Abanke, pa znaš iz lastne izkušnje namigniti, na kakšen način naj Abanka zagotovi, da boš še naprej ostal zvest uporabnik njenih storitev? Morda še nisi uporabnik Abankinih storitev, imaš pa zamisli, kaj bi banka morala narediti, da bi to brez pomisleka postal? Kako nagraditi stranke za zvestobo? Kako biti strankam še bližje, še bolj prijazni, še bolj na voljo in še bolj zanesljivi? Kako, kako, kako? To so tvoje priložnosti. Pridruži se ekipi entuziastov, s katerimi boste idejo postavili vsem na ogled, jo izboljšali in poslali na pot proti realizaciji. Zberi pogum, dvigni glavo, da se idejo vidi dlje — in se prijavi na hackathon!

ABATHON HACKATHON poslovni izziv bo trajal dva dni (neprekinjeno), kar ni nič v primerjavi z idejo, ki se v tvoji domišljiji morda oblikuje že dolgo in jo Abathon lahko ponese v večnost!

Abanka je za najboljše ekipe pripravila tudi bogate nagrade v vrednosti 10.000,00 EUR.

Najboljše tri ekipe bodo namreč prejele:
- zmagovalna ekipa: 5.000,00 €
- drugouvrščena ekipa: 3.500,00 €
- tretjeuvrščena ekipa: 1.500,00 €.

Nagrade bodo nakazane na TRR posameznih članov ekip, odprtih pri Abanki.

Najbrž je to moment, ko ne oklevaš več. Opogumi tudi svoje prijatelje ali družinske člane, da se prijavijo in s teboj delijo nepozabno izkušnjo.

Prijave so odprte do 15. novembra 2016 do 12.00.

POHITI, VESELIMO SE TVOJIH IDEJ!
"Now, let's hack things!"

abathon@abc-accelerator.com