Kaj vam pride na misel, ko slišite besedo HACKATHON?

Skupina srednješolskih mulcev, ki vdira v državne računalniške sisteme? Sliši se grozno, mar ne? Naj vas potolažimo, ne gre za takšno "hackhanje". Hackathoni danes omogočajo izražanje samega sebe in kreativnosti posameznikov, bodisi s pomočjo tehnologije ali preprosto svinčnika, lista papirja in prave ideje.

Gre za organizirane skupine posameznikov, ki iz nič ustvarijo edinstvene rešitve na podlagi dodeljenih izzivov organizatorjev tovrstnih dogodkov.

Gre za oblikovanje skupnosti, ki se skupaj uči in izmenjuje znanje. Gre za reševanje problemov in ustvarjanje novih, inovativnih rešitev zanje. Gre za spoznavanje podobno mislečih ljudi. Gre za gradnjo, ker graditi je zabavno in koristno. Gre za skupinsko premikanje meja v podjetništvu. Gre za to, da svet sliši tvoje ideje, ki jih bomo skupaj kot ekipa tudi izpeljali.

Se sliši zanimivo? Smo zbudili tvoje zanimanje? Boš med udeleženci? Odlično! Pojdimo lepo po vrsti:

Hackhaton ali maraton hekanja je torej neprekinjeno dvodnevno intenzivno tekmovanje inovativnih in kreativnih posameznikov, razdeljenih v skupine, ki rešujejo različne, v naprej dodeljene izzive.

Kaj je ABATHON? Več kot le hackathon, Abathon

Pomagaj Abanki do modernih rešitev in si prilasti eno od nagrad v skupni vrednosti 10.000 eur! Gre za iskanje inovacij v svetu bančništva. Ampak.... zakaj potreba po inovaciji? Ker je Abanka motivirana z željo, da izboljša uporabniško izkušnjo, ker ima v dobi pametnih telefonov in aplikacij, vsak segment strank drugačne zahteve in v svojem vsakdanu uporablja drugačen nabor aplikacij in rešitev. Imamo tvojo pozornost? Odlično, beri naprej!
Ne oklevaj s prijavo in pohiti, ker ti bo sodelovanje na hekatonu morda prineslo tudi mesto v ABC pospeševalniku, ki v osrčju BTCja pospešuje mednarodna startup podjetja. Pospeši svojo možnost za zmago, bogato denarno nagrado in intenzivno delo na osebni rasti.
Pridruži se nam 19. in 20. novembra v spodnji etaži Emporiuma v BTC Hubu, in postani del gibanja, ki spreminja svet.

Abathon, ker beseda “cool” je že zasedena.

Udeleženci bodo razporejeni v skupine po 4 do 8 posameznikov , ki se bodo na svojih prenosnih računalnikih "potopili" v težave in iskali rešitve zanje.

Kdo se lahko prijavi?

Vsak, ki ima idejo in si želi, da bi ta zaživela v realnem okolju. Dobrodošli so novinci, profesionalci, misleci in entuziasti, pravzaprav vsi ambiciozneži.
Si dolgoletni uporabnik bančnih storitev. Plačevanje položnic preko interneta, ko si ravno na počitnicah? Iskanje bankomata sredi noči, ko si ravno ti na vrsti za rundo na stojnici na veselem decembru, ker prejemajo le gotovino?
Zadovoljstvo uporabnikov storitev je Abanki na prvem mestu. Z dolgoročnimi partnerskimi odnosi, odličnostjo v poslovanju, skrbjo za varnost in nenehnim razvojem Abanka ponuja najboljše finančne storitve.
Kakršnakoli že tvoja ideja je, lahko spremeni navade uporabnikov Abanke in bank nasploh po vsej Sloveniji in širše.
Pomembno je, da imaš pogum jo predstaviti in da se pri tem ne omejuješ.
Zato se prijavi in v nekaj stavkih opiši svojo zamisel. Morda bo ravno ta izbrana za enega izmed izzivov na Abathonu.
Bodi drzen in poskusi ti biti sprememba, ki jo želiš videti v svetu.

Kaj lahko pričakuješ?

Dva dneva, polna doživetij. Spoznavanje in delo z drugimi nadobudnimi umi, kjer se spletajo nove vezi, pripravljajo nove dogodivščine.
Seveda v tem času ne boš lačen. Urejeni so topli obroki, poskrbeli pa bomo tudi za vmesne prigrizke, da bodo tvoji možgančki ves čas polni energije.

In da ne pozabimo na nagrade:

Abanka je za najboljše ekipe pripravila tudi bogate nagrade, v skupni vrednosti 10.000,00 EUR.

Najboljše tri ekipe bodo namreč prejele:
- zmagovalna ekipa: 5.000,00 EUR
- drugouvrščena ekipa: 3.500,00 EUR
- tretjeuvrščena ekipa: 1.500,00 EUR.

Nagrade bodo nakazane na TRR posameznih članov ekip, odprtih pri Abanki.

Vidiš še kak razlog, da se ne bi prijavil?

Posopek izbire ideje in tekmovalcev

Vse prejete prijave bo skrbno pregledala skupina članov komisije, ki jo sestavljajo strokovnJaki iz Abanke in ABC pospeševalnika in zunanjih sodelovacev. Z izbranimi posamezniki bodo opravili informativni razgovor, na osnovi katerega bo izbranih 100 najboljših posameznikov, ki se bodo pomerili na samem Abathonu. Glede na profile izbrancev, se bodo informativno sestavile ekipe, ki bodo potrjene in predstavljene v uvodnem delu dogodka.

URNIK DOGAJANJA

Prvi dan Abankinega inovativnega vikenda:

8.30 - 9.00 Registracija & Kava
9.00 - 10.00 Uvodni nagovor organizatorjev, predstavitev komisije, pojasnilo pravil in urnika dogajanja
10.00 - 12.00 Predstavitev izbranih poslovnih izzivov, predstavitev tekmovalcev in uvrstitev v ekipe
12.00 Kosilo na lokaciji in spoznavanje sotekmovalcev
13.00 - 18.00 Delo v ekipah
18.00 Večerja na lokaciji
19.00 - 00.00 Delo v ekipah

*Organizatorji si pridržujejo pravico do spremembe urnika, glede na končno število udeležencev.

Drugi dan Abankinega inovativnega vikenda:

00.00 - 8.30 Delo v ekipah za najbolj zagnane
8.30 - 9.00 Zajtrk, povzetek dogajanja in nadaljnji koraki
9.00 - 12:30 Delo v ekipah
12:30 Kosilo na lokaciji
14.00 - 17.00 Delo v ekipah
17.00 - 19.00 Predstavitve projektov ekip
19.00 Večerja na lokaciji
19.00 - 20.30 Odločanje komisije o zmagovalcih
20.30 - 21.00 Razglasitev zmagovalcev in zaključno druženje

Vizija Abanke je, da je prva banka v Sloveniji po izbiri strank, zaposlenih in investitorjev zato pri vsakdanjem delu vedno zasledujejo 5 vrednot:
- Prijaznost je prepoznana prednost Abanke in njen najiskrenejši obraz.
- Odličnost v poslovanju in procesih temelji na razvoju znanja, sistemov in medsebojnih odnosov.
- Partnerstvo z zunanjimi in notranjimi sodelavci gradi nove verige vrednosti.
- Inovativnost jo postavlja v tržno vodstvo in jih drži korak pred konkurenco.
- Izvedba je zagotovilo, da pravočasno in vrhunsko dosegajo zastavljene cilje.

O ABANKI:
Zadovoljstvo uporabnikov storitev je Abanki na prvem mestu. Z dolgoročnimi partnerskimi odnosi, odličnostjo v poslovanju, skrbjo za varnost in nenehnim razvojem Abanka ponuja najboljše finančne storitve.

Oblikuje jo tradicija, iz katere izhajajo, in skrb za nenehni razvoj v soustvarjanju sodobne družbe. Z razvejeno mrežo poslovalnic po vsej Sloveniji, vedno dostopnim elektronskim bančništvom, svetovanjem in osebnim pristopom Abanka ponuja celovite finančne storitve, od klasičnega bančništva, bančno-zavarovalnih storitev do investicijskega bančništva. Ponudbo bančnih storitev dopolnjujejo s storitvami svojih podjetij na področju lizinga, faktoringa in upravljanja nepremičnin.

Abanka je sodobna univerzalna poslovna banka z jasno usmeritvijo v prihodnost in naprednimi bančnimi storitvami, ki jih stalno razvija. Varnost in zanesljivost poslovanja, široka ponudba bančnih storitev za posameznike in podjetja ter uvajanje digitalnih storitev, s katerimi se približujejo strankam, so temelji, na katerih gradijo zaupanje.

O ABC pospeševalniku - Vizija, ustvarjalno mišljenje in drzna strategija so samo nekatere besede, s katerimi lahko opišemo sodobna podjetja, ki spreminjajo gospodarstvo s svetlobno hitrostjo - gre za mlada zagonska podjetja, tako imenovane “startup-e”. Razlika med startupi in korporacijami je v tem, da startup podjetja investirajo v ljudi in njihove ideje, korporacije pa v že izdelane rešitve in produkte.

ABC pospeševalnik je razvil sistem za pospeševanje razvoja inovativnih idej in njihovo uspešno uresničevanje na trgu.

S programom za korporacije tudi večjim podjetjem omogočamo, da izkoristijo potencial hitrega razvoja novih idej, ki nastajajo tako v podjetju, kot tudi v njegovem okolju. S startupovskim načinom razmišljanja, reševanja problemov, bodo večja podjetja lahko razvila nove produkte ali storitve, našla skrite prihranke, se razširila v nove panoge in razvila svoje človeške potenciale.

Udeleženci hackathona bodo tako dobili možnost razviti svojo ali tujo inovativno idejo in sodelovati pri skupnem uresničevanju v uspešne produkte. Seveda pa bo zanje to tudi odlična priložnost za pridobitev novih znanj in izkušenj ter s tem možnosti za nove zaposlitve.

abathon@abc-accelerator.com