DANUBE ENERGY +

ABC Accelerator začenja z brezplačnim programom za mlade z inovativnimi idejami na področju energetske učinkovitosti

ABC Accelerator je v sodelovanju z mednarodnimi partnerji razvil program za spodbujanje in pospeševanje razvoja idej mladih s področja energetske učinkovitosti, okolja in zelene energije. Zdaj bodo 10 idejam, ki so jih izpostavili mladi, nudili brezplačno priložnost, da te razvijejo do te mere, da z njimi ustvarjajo trajen in dobičkonosen posel.

Razgiban interaktivni program bo potekal od 14. septembra naprej preko spleta. Pri razvoju idej bodo mlade podpirali najboljši predavatelji in mentorji na tem območju v Sloveniji. Mladi inovatorji bodo dobili priložnost, da se spoznajo s svojimi podobnimi, pa tudi drugimi podjetniki na področju okolja in energije, ki jim je s svojim podjetjem že uspelo. Program jim bo omogočil tudi pripravo na srečanje z investitorji. Na koncu programa bodo mladi svoje ideje predstavili žiriji na Demo Dnevu, ki bodo izbrale najboljše.

Programu se lahko pridružijo mladi do 35 leta, ki so kdaj za katerokoli energetsko ali okolijsko temo pomislili: »To pa ni prav, tukaj bi morali nekaj spremeniti, jaz bi to lahko napravil boljše….«. Prijavite se lahko do 10. septembra tukaj na naslednji povezavi: https://www.f6s.com/energybyabcaccelerator .

Želite izvedeti več o programu?

V program se lahko prijavijo posamezniki ali veččlanske ekipe, ki iščejo rešitve na vseh področjih, povezanih z zeleno energijo in energetsko učinkovitostjo.

Gre za področja kot so shranjevanje energije, pametna omrežja, energija za promet in mobilnost, pametna mesta in zgradbe, energetska učinkovitost, obnovljiva energija ali drugi vidiki krožnega gospodarstva.

Predlagane ideje morajo nuditi možnost, da se lahko mednarodno razširijo in rešijo trenutni energetski izziv. Prijave kandidatov bo ocenila skupina strokovnjakov, ki jih bo izbrala 10 za program pred-pospeševanja. Program se začne 14. septembra in bo potekal dva tedna prek spleta. Program vsebuje usposabljanje, mentorstvo, skupne in posamezne naloge s poudarkom na razvoju ideje ter poslovnega modela, prodaji in pitchingu. Program se bo zaključil s Demo  dnevom, na katerem bodo udeleženci predstavili svoje poslovne ideje pred žirijo. Ta dogodek je edinstvena priložnost za urjenje mladih poslovnih veščin.

Želite izvedeti več o Danube Energy +?

Danube Energy + je projekt Transnacionalnega programa Podonavje, ki poteka v 9 evropskih državah (Bolgarija, Češka, Hrvaška, Nemčija, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Ukrajina). Namenjen je vsem do 35 let z idejami. Triletni projekt želi pospešiti razvoj inovativnih novih podjetij v regiji, ki bodo prispevale k trajnostnim spremembam energetskega sistema.

Več o programu najdete tukaj https://abc-accelerator.com/danube-energy/

ali tukaj http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danube-energy .

ABC Accelerator je partner podjetja Danube Energy+ v Sloveniji, skupaj z 8 drugimi evropskimi subjekti in 7 povezanimi strateškimi partnerji. ABC Accelerator je slovenski zasebni pospeševalnik, ki obetavnim start-upom pomaga pri pospeševanju rasti, posebej pri povečanju prihodkov in iskanju investitorjev.

 

Kontakt:

Mojca Dušica Zajc

ABC Accelerator

E: mojca@abc-accelerator.com

T: +386(0)40 837 449

Poziv za mentorje

Spoštovani strokovnjaki s področja energetike in pospeševanja podjetniških idej, dragi prijatelji pospoševalnika ABC,

ABC Accelerator pripravlja brezplačen online program za mlade inovatorje s področja energetske učinkovitosti in širše, ki bo potekal v sredini septembra. Program smo razvili skupaj s partnerji projekta Danube Energy+ Transnacionalnega sodelovanja Podonavje.

Za izvedbo iščemo strokovnjake, ki bi bili pripravljeni v sredini septembra izvajati katero od naslednjih aktivnosti:

 • Sodelovati pri izboru primernih idej mladih inovatorjev
 • Za mlade inovatorje izvesti predavanja / delavnice v angleškem jeziku z naslednjimi temami ter jim zastaviti domače naloge:
  • The field of energy efficiency – getting to know the problems
  • Problem & Idea: Problem statement (discovery, definition, development)
  • Business model development: Value proposition
  • Business model development: Business canvass
  • Business model development: Team setting up and legal
  • Sales and pitching: How to talk to the customers
  • Sales and pitching: Pitching
  • Sales and pitching: Investor example
  • Sales and pitching: Grant funding for start-ups
 • Izvajati mentorstva mladim inovatorjem v trajanju cca 6 ur

V kolikor vas sodelovanje zanima, vas prosimo, da se prijavite na elektronski naslov mojca@abc-accelerator.com . Sporočilu priložite obrazec iz spletne strani https://abc-accelerator.com/wp-content/uploads/2020/05/Open-Call-Mentors_MDZ-2.pdf , vaš življenjepis, v sporočilu pa napišite ceno vašega na uro brez DDV ter področja, za katere se prijavljate. Priložite tudi vaše kontaktne podatke (telefonska številka, na kateri ste dosegljivi preko dneva).

Vaše prijave po elektronski pošti sprejemamo do nedelje, 6. septembra, do 17.00 ure. Izbrane strokovnjake bomo obvestili v terminu od 7. do 9. septembra, z njimi pa 11. septembra izvedli uvodno usposabljanje preko spletnih orodij.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na mojca@abc-accelerator.com.

Danube Energy + / Boost potential of Young Innovators to pioneer change in energy efficiency inside Danube Macro-region

 

More about the program: www.interreg-danube.eu

Application open: 28/01/2020 – 30/05/2020

Start of the program: Autumn 2020

Contact: Mojca Dušica Zajc

Info: mojca@abc-accelerator.com

 

ABC Accelerator is a partner in Interreg Danube Energy + project that is creating enabling environment, which will support Young Innovators to pioneer change in sustainable energy by setting up highly innovative start-ups inside Danube macro-region.

ABC Accelerator will organise pre-acceleration learning system for Young Innovators (YIs) with highly innovative idea in energy efficiency field through pilot projects. It boosts YIs with knowledge on business / challenges in energy efficiency, competition, customer / market validation, business skills including marketing / sales, business modelling, team setting up and legal start-up issues helping them to scale up their idea towards successful venture.

 

 

JOIN OUR NEWSLETTER

 Get the latest news from the startup world.

Slider

Partners & supporters | more