EVENTS

Events in ABC Accelerator Events in Silicon Valley Events in ABC HUB ABC is attending
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Preverba poslovne ideje

February 25 @ 2:00 pm - 5:00 pm

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

www.eu-skladi.si

Kako začnem svojo podjetniško pot, ko imam idejo? Kako vem, če moja ideja dobra? Ali lahko to presodim sam? Zakaj je pomembno, da najprej definiramo problem na trgu? Na delavnici bomo odgovorili na ta in tem podobna vprašanja, ter na praktičnih primerih predstavili, zakaj je potrebno svojo idejo čim hitreje testirati in trgu.Sama ideja ni dovolj. Predpogoj za uspešno podjetniško kariero je vedno dobro razdelana poslovna ideja. Potrebno jo je preveriti, ovrednotiti, pripraviti poslovni načrt in šele potem lahko pristopimo k fazi realizacije

Na predavanju boste na zgornja vprašanja odgovorili na osnovi Lean metode (vitko podjetništvo). Najpomembnejši del vitkega podjetništva je metoda presoje, ali se neka določena poslovna odločitev splača ali ne. Preveritev odločitve podjetniki izvajajo skozi teste, eksperimente in budno spremljanje kazalnikov, ki kažejo na uspešnost ideje. Vitko podjetništvo se ukvarja s preverbo same ideje. Ideja se testira med ljudmi preko izdelka ali prototipa. Spremljamo odziv trga in na podlagi videnega se odločimo ali bomo idejo realizirali. Na tak način je možnost za uspeh večja. Izognemo se tudi večini začetnih stroškov.

Pridite in preverite kako testiramo podjetniško idejo!

Predavatelj bo Matija Goljar. V osnovni šoli je Matija razglašal: “Ko bom velik, bom astronavt!” Po spletu naključij, od popravnega izpita iz kemije v srednji šoli in pisanja člankov o javnem govorništvu do neuspešnega poskusa postavitve Guinnesovega rekorda, je pristal v družinskem podjetju, kjer bi moral opravljati delo računovodje. Približno takrat so ga povabili, da mladim osnovnošolcem predava o podjetništvu in od tedaj je s tem zasvojen. Njegov podjetniški krožek je v petih letih prerasel v Ustvarjalnik, podjetniški peskovnik, v okviru katerega delujejo podjetniški krožki v več kot 20 slovenskih mestih. Nastopa kot predavatelj podjetniških vsebin na različnih dogodkih, ustanovah in simpozijih. V prostem času je voditelj oddaje o podjetništvo “Štartaj Slovenija”

Predavanje je namenjeno: inovativnim potencialnim podjetnikom (inovativni posamezniki, dijaki, študenti, pedagoški delavci, raziskovalci) ter novim in obstoječim podjetjem, ki udeležencem nudi temeljna znanja podjetništva.

KDAJ: torek, 25. februar, od 14.00 do 17.00
KJE: ABC Accelerator

Delavnica je brezplačna! Pohitite s prijavo, saj je število mest omejeno!

Prijavi se zdaj

Details

Date:
February 25
Time:
2:00 pm - 5:00 pm
Event Category:
Website:
ttps://www.eventbrite.com/e/preverba-poslovne-ideje-tickets-95241611223

Venue

ABC Accelerator
Šmartinska 152 (Grška ulica)
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map

Organizer

ABC Accelerator