EVENTS

Events in ABC Accelerator Events in Silicon Valley Events in ABC HUB ABC is attending
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vzemi si čas za fokus!

18 June 2019 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Morda se tudi vam dogaja, da med tednom vse težje najdete čas za globoko osredotočenost? Mogoče se tiste prioritete, za katere bi si bilo vredno vseti nekaj več časa, stalno selijo na seznam »jutri«? Če je tako, vas vabim, da se udeležite delavnice »Vzemi si čas za FOKUS« kjer boste izvedeli, kako lahko z malimi, a zelo učinkovitimi prilagoditvami v vaši vsakodnevni rutini, močno povečate dnevni izplen časa.

Produktivnost se namreč meri v hitrosti zaključevanja nalog. Problem, ki ga imajo danes mnogi ljudje, je v tem, da se veliko začenja, malo pa zaključi.

Prekinitve, motnje, distrakcije so danes stalnica, ki nam vsem kradejo sposobnost ohranjanja pozornosti dovolj dolgo, da bi delo učinkovito zaključevali. Hkrati pa trenirajo naše možgane na impulzivno odzivanje. Ker v med delovnikom ne najdemo časa za fokus – ker se impulzivno odzivamo na horuk akcije, last minute ideje in nepričakovane požare -, delo pogosto morda tudi vi nosite domov in si s tem kratite čas za počitek in nabiranje novih moči.

Na delavnici se boste naučili upravljati s fokusom. Bistvo upravljanja s fokusom – kar je tudi bistvo delavnice – je ustvariti čas za delo tako, da za naše možgančke delo postane zabavno kot igra.
Ljudje danes izgubljamo bitko na obeh straneh – na strani dela in življenja. V knjigi FOKUS opisujem vdor »pametnih« motilcev v naš vsakdan in hkrati navajam 6 ključnih načel dobrega upravljanja s časom, ki že več kot 800 pre-zaposlenim ljudem pomagajo ohranjati dvigniti učinkovitost, vzpostaviti zdravo ravnovesje med življenjem in delom ter stalno dosegati stanje globokega fokusa, znanega tudi kot področje Flowa ali slovensko Zanosa.

Kaj se boste naučili na delavnici:
Sodobne »pametne distrakcije« oz motilci in kako se nanje odzivamo – stresni odziv in umirjanje
Kako delujejo možgani, kaj je ADHD in kako pod pritiskom impulzev delujejo procesi odločanja in odzivanja
Fokus in produktivno delovanje – 5 stvari, ki jih morda še niste vedeli o delovnanju koncentracije
Kaj so to peak performance intervali in kako jih lahko izkoristimo
Kakšen je najbolj efektiven sistem planiranja – v času konstantnih sprememb in »agile« načina delovanja
Zakaj je pomembno, da vodimo evidenco zaključenih nalog
In še zabavno bo, to obljubim ☺

Prijave pobiramo na Eventbrite: https://bit.ly/2JKUh0u

Predava Meta Grošelj – avtorica knjige FOKUS

Details

Date:
18 June 2019
Time:
6:00 pm - 8:00 pm
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/608577392982794/