Od ideje do produkta

Pot od ideje do produkta lahko traja nekaj let in od podjetnika terja, da poleg razvoja produkta zagotovi tudi finance za razvoj, izziv pa mu predstavlja tudi priprava in uvajanje izdelka na trg. Nihče si ne želi zapravljati časa in denarja z razvojem produkta, ki ga kasneje nihče ne bo želel kupiti. Prav zato je raziskava trga nujen korak, s katerim opredelite, ali bodo vaši ciljni kupci za končni produkt sploh pripravljeni odšteti denar.

Če tekom raziskave trga ugotovite, da gre resnično za produkt oz. storitev, ki bo ljudem pomagal razrešiti pomemben problem, ste na dobri poti, zato lahko v projekt mirne vesti vložite svoj čas in denar. V nasprotnem primeru, torej če se izkaže, da vaš produkt oz. storitev ne zanima nikogar, pa ste vsaj lahko prepričani, da ste se izognili nepotrebnemu trošenju sredstev in da se lahko sedaj s polno paro posvetite novi poslovni ideji.

Na delavnici boste pogledali nekaj načinov, kako lahko poleg tržne raziskave hitro ugotovite, ali bo vaša poslovna ideja padla na plodna tla. Obravnavali boste nekaj uspešnih in manj uspešnih primerov poti razvoja ideje.

O PREDAVATELJU:

Bernard Grum že 7 let deluje na področju startupov, je eden od začetnikov ABC Acceleratorja in je na različne načine sodeloval z več kot 200 startupi. Njegov primarni fokus je razvoj startupa v smeri investicije. Pred tem je bil 17 let zaposlen v podjetju IBM.

Ta delavnica je namenjena: inovativnim posameznikom, startupom, tistim, ki načrtujejo podjetje ali preverjajo tržni potencial svojih idej, novoustanovljenim podjetjem in scaleupom.

Prijava na dogodek

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru „Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike 2014–2020“, prednostna os: „3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast“.

www.eu-skladi.si

Date

25 Feb 2021
Expired!

Time

1:00 pm - 4:00 pm

Leave a Reply