Znanje tako redko, da startupi plačujejo zanj

V mesecu marcu se je v ABC Pospeševalniku odvil prav posebni bootcamp dogodek, gre za 5-dnevno izobraževanje in intenzivno delo, kjer startup ustanovitelji in serijski podjetniki spoznavajo in prenašajo v prakso znanja tematike “Kako pridobiti VC investicije tveganega kapitala za svoja podjetja” ter podjetniška znanja, ki jih bodo pripeljati na eksponentno krivuljo rasti prodaje.

 

Taka hitro rastoča podjetja oz. startupi, v redkih primerih tudi scaleupi, imajo skupni imenovalec,  da postanejo samorog (angl. unicorn) oz. globalno startup podjetje, katerega vrednost presega 1 milijardo evrov.

 

Prav take, z začetkom leta 2023, išče ABC Accelerator v partnerstvu s Slovenskim skladom tveganega kapitala South Central Ventures – SCV.

 

Gre za novo dolgoročno partnerstvo, kjer pospeševalnik združuje svoje desetletje izkušenj pomoči podjetnikom na poti do uspeha in pridobivanje investicij, sklad SCV pa izkušnje iz investiranja v startupe iz regije ter predvsem informacije kaj mora podjetnik narediti, da pridobi investicijo.

 

Ena na ena pogovori z investitorjem so ključni
Del bootcampa je tudi privatni pogovor z upravljalcem sklada South Central Ventures – SCV, ki bo v obliki investicij med 300 tisoč € in 5M € vlagal v take startupe iz regije balkana in Slovenije, seveda pod pogojem, da tekom bootcampa ali po njem pokažajo, da so iz pravega testa in potenciala za mednarodni uspeh.

Dolgoročno partnerstvo seveda prinaša tudi neomejeno podporo izbranim startupom čez vse cikle njihovega razvoja. To naslavlja Startup Growth Service, ki je prevzel in močno nadgradil vlogo znanega, a že malo zastarelega modela akceleracije startupov, ki jo poznamo po svetu že desetletje.

 

Partnerstvo podpira tudi družba BTC z uresničevanjem vizije ustvarjanja inovativnega poslovnega stičišča med zagonskimi in velikimi podjetji, katerih vizija temelji na inovativnosti, prodornosti ter proaktivnosti.

 

Ko VC vlagatelj predaja znanje iz prve roke
“Startup Money Bootcamp” je predajanje znanja in izkušenj VC investitorja iz prve roke.
Jure Mikuž, partner v skladu South Central Ventures – SCV, že skoraj dve desetletji investira v startupe iz regije balkana, najnovejši sklad pa ima fokus investiranja tudi v Sloveniji.

 

Znanje, ki so ga startupi prejeli, ni mogoče najti v knjigah!
Namreč gre za izkušnje iz regije in trga, izkušnje soinvestiranja, trgovanja s startupi in predvsem izkušnje pri uspešnih prodajah startupov na globalnem trgu.

Zato je ključno dejanja bootcampa 1na1 individualno in personalizirano delo, ki sta ga VC investitor in ekspert za rast podjetij namenila udeležencem. Med drugim sta se posvetila preveritvi t.i. Investors Decka to je prezentacija za investitorje ter poslovnega modela, ki mora kazati stabilno, a tudi eksponentno rast ter realen in dosegljiv plan.

O tem so svoje izkušnje delili tudi udeleženci med seboj, ki so v 5 dneh stkali prijateljske vezi in si izmenjali poslovne povezave ter izkušnje, kajti pravi izziv in delo se začne šele po točki pridobljene investicije.

 

Naslednji Startup Money Bootcamp se bo odvijal že konec Septembra, kjer bo prostora samo za 8 izbrancev. Namenjen je vsem zrelim podjetnikom, ki se podajajo v svet pridobivanja tveganega VC kapitala ter se pripravljajo na pogovor z investitorji. K prijavi so vabljene tudi mlade, visoko ambiciozne podjetniške ekipe, ki so že dokazale svojo sposobnost ponavljajočega se poslovanja na trgu.

 

Poglejte, kako so udeleženci ocenili 5-dnevni dogodek!

Prijave so odprte na povezavi: www.abc-accelerator.com/bootcamp


Ali pa preko elektronske pošte bootcamp@abc-accelerator.com